Ritron RPM050 Interface

Talk about anything that doesn't fit in a topic below - Also used for board announcements.
Post Reply
n4fv
Posts: 7
Joined: Wed Jul 20, 2005 10:58 pm
Location: North East Tennessee

Ritron RPM050 Interface

Post by n4fv » Mon Jan 30, 2006 10:05 pm

anyone have the diagram for the Ritron RPM series programmers? I saw something about this was programmable using the mic and clicking the PTT. Anyone have info if this is so?

Bob N4FV

n5tbu
Posts: 409
Joined: Fri Aug 30, 2002 7:20 am
Location: Opelousas,La.

Post by n5tbu » Mon Feb 13, 2006 8:23 am

It is programmable in the method you mentioned.I have not done it and would need to read the service man for details if you still need it..
mod

n4fv
Posts: 7
Joined: Wed Jul 20, 2005 10:58 pm
Location: North East Tennessee

Post by n4fv » Mon Feb 13, 2006 9:35 am

Yes, I still need the info. You can send it via my call at yahoo if you prefer.

Bob N4FV

jsikora
Posts: 99
Joined: Thu May 12, 2005 12:51 pm

ritron

Post by jsikora » Tue Feb 21, 2006 2:13 pm

I actually looked this up for a friend yesterday. ou need a "programming" adapter to do it. On the portable it plugs into the mic jack, and on a mobile into a programming port.

I think they cost around $20.

JAS

n4fv
Posts: 7
Joined: Wed Jul 20, 2005 10:58 pm
Location: North East Tennessee

Update

Post by n4fv » Wed Apr 19, 2006 6:39 pm

Finally located a schematic of a programmer and then made up an adaptor to work on my midland XTR programmer. Works fine.

Bob N4FV

Davr548
Posts: 3
Joined: Sat Nov 14, 2015 9:25 pm
Location: Southern New Jersey

Re: Ritron RPM050 Interface

Post by Davr548 » Sun Nov 15, 2015 12:52 pm

Looking for some direction on building the programming "plug", that fits into the programming jack of a Ritron RPM 50, to set it into field programming mode. I have 4 units in 4 separate first line trucks in the dept, none programmed to the correct frequencies, lol !
Thanks in advance.
Dave

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 1 guest