F320S-6 PL Problem

Forum dedicated to discussion on Icom Commercial Radio products such as F70, F80, F1721, F2821, F9011, F9021, F9411, F9521, F9511HT.
Post Reply
User avatar
Tron
Posts: 14
Joined: Thu Dec 26, 2002 10:49 pm
Location: Wisconsin

F320S-6 PL Problem

Post by Tron » Tue May 19, 2009 11:10 am

Have an Icom F320S-6 VHF radio that all of a sudden developed no Tx CTCSS. Rx CTCSS works. Mic audio is OK. Front board interconnect cable has been reseated too.

Checked and reprogrammed radio, but no difference. Has anyone had any experience with this problem on this model?

Tron

llu727
Posts: 19
Joined: Fri Apr 22, 2005 6:20 am
Location: New Jersey

Re: F320S-6 PL Problem

Post by llu727 » Tue May 19, 2009 1:27 pm

I have seen this on two radios. If you are lucky you can repair it.
PL tones are generated on the contol board and the lands run along the very bottom of the board. In my cases, there was liquid damaged inside the control head and it ate up a feed through connection from the front to back of the board.
On my schematic (page 11-1), down at the very bottom, right of center, there are 3 lines:
CTDA0,CTDA1, and CTDA2 - if there is PL there and not going into the radio, start looking for green stuff under the board

BJ

User avatar
Tron
Posts: 14
Joined: Thu Dec 26, 2002 10:49 pm
Location: Wisconsin

Re: F320S-6 PL Problem

Post by Tron » Tue May 19, 2009 2:32 pm

OK, thanks. Will check those pinouts. No water damage on this one. Have a few others that have turned into junk that way.

Tron

User avatar
n_zero_ndp
Posts: 388
Joined: Sun Feb 24, 2002 8:10 pm
Location: EDACS-land

Re: F320S-6 PL Problem

Post by n_zero_ndp » Wed Jun 24, 2009 11:40 pm

Just for FYI,
What bandsplit is the "6" radio?

Thanks!
The EDACS Dork......

User avatar
Tron
Posts: 14
Joined: Thu Dec 26, 2002 10:49 pm
Location: Wisconsin

Re: F320S-6 PL Problem

Post by Tron » Wed Jun 24, 2009 11:55 pm

Have to check...using it between 150 > 160 mc/s
Problem appears to be on the front panel board :-(

Tron

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest