CTCSS Problem with Kenwood TK-3107

Forum dedicated to discussion on Kenwood Amateur Radio products

Moderator: willbartlett

Post Reply
SkndrVoip
Posts: 9
Joined: Sat Sep 23, 2006 10:05 am

CTCSS Problem with Kenwood TK-3107

Post by SkndrVoip » Wed Sep 27, 2006 12:24 pm

when Im enter same "QT/DQT" value in both TK-3107 I can't tallk and hear from other TK-3107 also same thing in other TK-3107 that have the same value of "QT/DQT" can't tallk and can't hear even if Im remove "QT/DQT" value from one of both TK-3107 then I can only hear in the one that im removing the "QT/DQT" from it but I can't tallk to other TK-3107 that have the value of QT/DQT,

how can i use this feature i have programing cable KPG-22 and KPG55D for TK-3107

plz help

n5tbu
Posts: 409
Joined: Fri Aug 30, 2002 7:20 am
Location: Opelousas,La.

Post by n5tbu » Thu Sep 28, 2006 11:58 am

Are you putting a QT/DQT in both encode and decode fields on each radio?
mod

SkndrVoip
Posts: 9
Joined: Sat Sep 23, 2006 10:05 am

Post by SkndrVoip » Thu Sep 28, 2006 2:46 pm

yes in each radio im enter same value in QT/DQT Enc | Dec

Image

n5tbu
Posts: 409
Joined: Fri Aug 30, 2002 7:20 am
Location: Opelousas,La.

Post by n5tbu » Thu Sep 28, 2006 5:16 pm

In that case,if the codes are the same for encode and decode per radio...it should work!You could try going to test mode and turning up the Qt/dqt deviation...Maybe they are defective?
mod

SkndrVoip
Posts: 9
Joined: Sat Sep 23, 2006 10:05 am

Post by SkndrVoip » Fri Sep 29, 2006 1:27 pm

i cant access to Test Mode im get error in connection while i can read and write to radio maybe because im not use the orignal cable im using modified cable for KPG-22 ,

so did you have any idea to access the Test Mode is there special way to access it

n5tbu
Posts: 409
Joined: Fri Aug 30, 2002 7:20 am
Location: Opelousas,La.

Post by n5tbu » Fri Sep 29, 2006 2:16 pm

Ok,from the looks of your screen shot,you are using a windows dos window to run the program.You need to be in pure dos,as in restart windows in dos mode,then your radio will program properly and you should be able to get in test mode.
mod

SkndrVoip
Posts: 9
Joined: Sat Sep 23, 2006 10:05 am

Post by SkndrVoip » Fri Sep 29, 2006 3:06 pm

did you think the test mode will be work in DOS ?

n5tbu
Posts: 409
Joined: Fri Aug 30, 2002 7:20 am
Location: Opelousas,La.

Post by n5tbu » Fri Sep 29, 2006 5:52 pm

Yes,I do...I also think the CTCSS will program correctly and work from DOS!
mod

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest