using kenwood Tk-715 on ham bands

Forum dedicated to discussion on Kenwood Amateur Radio products

Moderator: willbartlett

Post Reply
w5kub
Posts: 2
Joined: Wed May 19, 2010 12:22 pm

using kenwood Tk-715 on ham bands

Post by w5kub » Wed May 19, 2010 7:19 pm

I recently purchased some new Kenwood TK-715 radios 16 channel, 25 watt, 216-280 radios. they are trunking radios but i have talked to kenwood and they say most all in not all trunking radios can be set up in conventional way. I want to program these to work in the ham 220 band. I have the software and ordered the programming cable. Does anyone have any experience which fields to program or have a simple document how to program them for the ham bands?
thanks, Tom W5KUB

User avatar
ka7wnf
Posts: 362
Joined: Mon Aug 30, 2004 1:37 pm
Location: Seattle, Washington

Re: using kenwood Tk-715 on ham bands

Post by ka7wnf » Thu May 20, 2010 12:08 pm

Tom you might be breaking new ground here. Good luck and post your findings if it works.

n0oru
Posts: 1
Joined: Sun May 23, 2010 12:47 pm

Re: using kenwood Tk-715 on ham bands

Post by n0oru » Sun May 23, 2010 2:08 pm

I have two of these radios. If you remove the top cover, the speaker, and the speaker support spider, You will find a small jumper plug at the front of the circuit board marked set <-> use . Moving this jumper to the set position and powering up the radio will bring up 'test' on the display. Pressing CALL or ST will change the display to a 4 digit channel no. the channel or ID knob will now increment or decrement this channel no. A new radio will default to 12.5khz steps. Ch0001 will RX on 217.0125 and TX on 219.0125 and go up to CH0079 which will be RX at 217.9875 and TX at 219.9875 in this test mode. At least this is what mine does. I hope this helps. I did find a schematic for a programming cable on the internet but I have not found the programming software (KPS-41D I think) yet. Where did you find the software? Thanks! Steve N0ORU

kd6cub
Posts: 1
Joined: Thu Nov 04, 2010 10:57 am

Re: using kenwood Tk-715 on ham bands

Post by kd6cub » Thu Nov 04, 2010 11:02 am

is there any update on this? can these radios be programmed to work in the 220 Ham band?

KV8OOA
Posts: 2
Joined: Wed Jan 11, 2012 10:55 am
Location: paris, Ky

Re: using kenwood Tk-715 on ham bands

Post by KV8OOA » Wed Jan 11, 2012 7:17 pm

be a million of these for sale, at about 1/3 the price of store bought ham equipment. So, whats the word, any one know? Some say this is 220 Mhz, others say it is 147-174Mhz. Which is it?

kd0ezq
Posts: 4
Joined: Thu Aug 21, 2008 11:29 pm

Re: using kenwood Tk-715 on ham bands

Post by kd0ezq » Sun Jun 03, 2012 11:34 pm

any update on this...

tauseefrshad
Posts: 1
Joined: Tue May 14, 2013 7:44 am

Re: using kenwood Tk-715 on ham bands

Post by tauseefrshad » Tue May 14, 2013 8:49 am

lways wanted one of these but they are so expensive. Mam had one years ago and when i asked to bring it to Cyprus she had given it away

kenwood pakistan

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest